Voorwoord

Voor u bevindt zich het (profiel)werkstuk KUBV ‘Dit is nostalgie.’ Dit werkstuk en onderzoek gaat over nostalgie en melancholie, en dan met name hoe je deze persoonlijke sentimenten kunt omzetten naar een kunstwerk (een modecollectie) dat ook functioneel kan zijn.

Dit werkstuk is geschreven in het kader van mijn afstuderen aan het vwo aan het Insula College te Dordrecht. Van februari 2018 tot februari 2019 ben ik bezig geweest met het onderzoek, schrijven en maken van dit werkstuk.

 

Samen met mijn moeder, Josephine Vogel, heb ik mijn onderzoeksvragen bedacht. Deze vragen zijn ‘gepreciseerd’ door mijn begeleider, mevrouw Brugman. Na veel (literatuur) onderzoek zijn deze vragen beantwoord. Tijdens dit onderzoek heeft mijn begeleider altijd voor me klaar gestaan.  Ik wil haar graag bedanken voor de goede begeleiding en ondersteuning tijdens dit traject.

 

Tevens wil ik vrienden en familie, in het bijzonder mijn moeder, mijn vriendinnen Merel Meijer, Irene Elizabeth Ellis, Suzanne de Jong en daarnaast vele andere betrokkenen bedanken. Zij hebben mij veel wijze raad gegeven, en altijd mijn verhalen over (de tot stand koming) dit werkstuk willen aanhoren. Zij hebben mij moreel ondersteund tijdens het (theoretische) schrijfproces maar vooral tijdens het (praktisch) samenstellen en maken van mijn modecollectie.

 

Ik wil mevrouw Arends speciaal noemen en bedanken, zij heeft mij de vrijheid gegeven om musea te bezoeken en extra tijd te nemen voor het maken van mijn werkstuk, om hem zo goed te maken als ik kon.

 

Verder wil ik mijn werkgever, de ‘Zusjes’ en collega’s bedanken voor de 1 & 2 cent muntjes en het aanhoren van mijn problemen tijdens het project. Liesbeth en de andere deelnemers van het programma take-part van het Dordrechts Museum voor de eeuwige inspiratie en steun. Mevrouw Lith voor het vertrouwen in mijn kunnen. Arniko Knobbe en Mignon Nusteling voor de tijd om een interview te houden. De Wereldwijven (Laura en Jolanda) voor het beschikbaar stellen van stukken interieurstof, die mijn modecollectie vele malen interessanter hebben gemaakt. The Movies (Geert ter Steeg) voor het vertrouwen in onze projecten en ons de gelegenheid te bieden om ons werk in de bioscoop te laten zien. Conciërge Hens voor het vertrouwen en voor het idee van het printen van kaartjes met mijn QR-code. Conciërge Jan voor het openen van de school op een zondag voor mijn photoshoot en Puck en Merel voor de tijd om een fitting te doen, en model te zijn voor mijn collectie en Iris de Graaf voor het assisteren.  Mevrouw Kwakernaak, meneer van Dongen, meneer van Lit, mevrouw van Well, Jisk, Julia en Damiano voor de tijd in het kader van mijn deelproject om foto’s van jullie te maken.

 

Ik wens u veel lees- en kijkplezier toe!

 

Isabelle (Izzy)  Vogel

 

25 Januari 2019

Copyrights
  • RIJKS