Plan van aanpak​

Wanneer moet wat af zijn?

Midden zomervakantie: schetsen + helft van onderzoek

Einde zomervakantie: 2e helft onderzoek + eerste versie van 2 deelvragen.

10 september: plan van aanpak inleveren

Voor de herfstvakantie: eerste versie PWS

Voor de kerstvakantie: eerste kledingstukken maken

1 februari: gehele project af

 

Hoe ga ik het onderzoek opzetten?

Ik begin met het duidelijk maken van de vragen die ik wil beantwoorden. Daarna maak ik een grove hypothese. Dan ga ik op zoek naar literatuur in de bieb en op het internet. Ook zoek ik op Pinterest plaatjes uit die me inspireren en helpen om een idee van mijn collectie te krijgen. Ik zoek ondertussen ook al stoffen en materialen bij elkaar. Nadat ik mijn verslag heb geschreven ga ik aan de slag met het maken van de kleding n.a.v. mijn modeschetsen.

Hoeveel tijd heb ik nodig?

Ik heb minstens 7 uur nodig om door onderzoeken/boeken heen te spitten. Daarna heb ik misschien nog zo’n 30 uur nodig om mijn verslag daadwerkelijk in elkaar te timmeren. Ik heb geen idee hoeveel tijd ik nodig zal hebben om mijn kledingstukken te naaien. Dit zal zeker boven het aantal gewenste uren liggen.

Welke informatie heb je nodig om de hoofdvraag en de deelvragen te beantwoorden & hoe denk je aan die informatie te komen?

Voor de eerste twee deelvragen (dus wat is nostalgie? en wat is melancholie?) heb ik veel feitelijke informatie nodig. Hiervoor wil ik informatie zoeken die te maken heeft met de oorsprong en geschiedenis van melancholie en nostalgie. Ook wil ik kijken of er onderzoeken zijn over nostalgie en melancholie. Voor DV3 wil ik vooral kijken naar hoe kunstenaars te werk gaan, en hoe ze inspiratie omzetten naar een product. Dit wil ik onderzoeken door interviews te houden met kunstenaars van verschillende disciplines en door interviews/documentaires te bekijken over verschillende kunstenaars. Voor DV4 wil ik kijken wat een dierbaar object voor mij betekent en ook verschillende types mensen vragen wat voor hen een dierbaar object is en hen met deze objecten ook (via fotografie) vastleggen. Dit geeft volgens mij een mooi beeld van wat dierbare objecten allemaal kunnen zijn, en wat de betekenis is voor de betreffende persoon op de foto. En of er vergelijkbare objecten in beeld komen of dat ze juist erg verschillen.

Wanneer ga je de informatie verzamelen?

De feitelijke informatie/literatuur wil ik verzamelen voor en in de zomervakantie, en hier ook de belangrijke stukken uit halen/aantekeningen maken. Hierdoor kan ik hiervoor ruim de tijd nemen, en me goed inlezen. De interviews wil ik na de zomervakantie houden omdat ik ze dan in één klap kan uitvoeren en niet bang hoef te zijn dat mensen op vakantie zijn.

Kun je al een eerste indeling van het werkstuk bedenken?

Het werkstuk zal waarschijnlijk ingedeeld worden in de inhoudsopgave, voorwoord, en daarna hoofdstukken ingedeeld in deelvragen. Ik zal eindigen met een conclusie en nawoord. Door het werkstuk heen zullen er (digitale) schetsboek pagina’s te vinden zijn en andere foto’s uit mijn werkproces. Ik wil het werkproces van mijn kledingstukken niet in het verslag betrekken omdat dit iets zelfstandigs moet zijn. Het werkproces van mijn praktijkdeel zal volledig bij gehouden worden in een creatief logboek.

Copyrights
  • RIJKS