Wat wordt er verstaan onder een dierbaar object?

Wat is voor jou het object wat je nooit kwijt wil raken? Welk object moet voor jou altijd bij je blijven? Je oude knuffelbeer? Een fotoalbum? Of misschien iets heel anders? 

Toen ik dit hoofdstuk wilde gaan schrijven kwam ik al snel vast te zitten. Onderzoeken naar belangrijke objecten waren voor mij niets zeggend en toen ik met mijn vrienden over dit onderwerp ging praten kwam ik al snel tot de conclusie dat bijna niemand hetzelfde object belangrijk vindt, en dat het vaak ook niet één object is. In 'Daphe's Diary', een magazine wat ik regelmatig lees, staat een terugkerend segment met de titel 'dit mag nooit meer weg' . Hierin sturen mensen verhalen in over een object wat heel dierbaar is voor hen. Hier kom je ook de meest uiteenlopende objecten tegen, van hangertjes tot boeken. Alles kan waarde hebben voor mensen. 

Als je mensen vraagt "wat is jouw dierbare object?", raken ze al snel in de stress. "Geen idee!" is al snel het antwoord. Mensen willen niet 'zomaar' een object uitkiezen, het moet namelijk centraal staan voor iets. ​

Het onderwerp 'dierbare objecten' intrigeert mij eindeloos, maar toch vind ik niet dat je dierbare objecten niet goed kan illustreren door er alleen over te vertellen. Daarom heb ik gekozen om een foto serie te maken van mensen met hun dierbare objecten.

Scroll door de gallerij, en als je meer over het object wilt weten kan je op een foto klikken voor meer achtergrond informatie. 

Copyrights
  • RIJKS